Sudėtis:
- Kukurūzai geltoni
- Kukurūzai bordo
- Kukurūzai raudoni
- Baltieji sorgai
- Raudonieji sorgai
- Gludinti ryžiai
- Miežių branduoliai
- Mungo pupelės
- Baltieji sorgai
- Dygminai
- Kviečiai
- Margainis
- Kita
Kodas: ADM_RSORGO
Raudonieji sorai viena iš populiariausių kultūrų visuose mišiniuose balandžiams.
Sudėtis:
Sudėtis:
14% Dygminai
13% Soros
13% Sorgai
10% Kardi
8% Avižos
8% Rapsai
6% Sėmenys
5% Kanapės
4% Ryžiai
4% Miežių branduoliai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
9% Kita
Deguonis yra būtinas gyvybei ir geriems sportiniams rezultatams. Mokslininkai teigia, kad per kiekvieną mūsų organizmo ląstelę kasdien pereina milijonai deguonies molekulių, tokiu būtų maisto produktai yra paverčiami energija.
Skrydžio metu balandžiai degina gliukozę ir riebalų rūgštis raumenyse. Šio proceso metu taip pat gaminasi organizmui žalingas CO2, kuris naikina raumenų ląsteles. Paukščiai grįžta išsekę, lengvi, praradę savo raumenų masę. Tai vadinama oksidaciniu stresu.
Norint išvengti oksidacinio streso reikia balandžius ruošti pašaru, kuriame yra gausu antocianinų.
Pridedamas papildomas paveikslėlis su juodojų kukurūzų antocianinų kiekiu lyginant su kitais kukurūzais. Kaip matyti paveikslėlyje antocianinų kiekiu juodieji kukurūzai lenkiu tradicinius kukurūzus apie 1000 kartų !
Sudėtis:
17% Geltonieji kukurūzai
8% Raudonieji kukurūzai
5% Dari
7% Peliuškos
9% Geltonieji žirniai
6% Žalieji žirniai
7% Geltonosios soros
5% Kardi
5% Belukštės avižos
3% Vikiai
2% Ryžiai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
Sudėtis:
20% Kviečiai
9% Raudonieji sorgai
8% Auksinės soros
5% Popcorn kukurūzai
5% Baltieji sorgai
5% Belukštės avižos
5% Ryžiai
5% Kanapės
5% Raudonos soros
5% Sėmenys
5% Dygminai
5% Geltonieji žirniai
5% Žalieji žirniai
5% Peliuškos
5% Rudos peliuškos
3% Vikiai
Sudėtis:
14% Dygminai
12% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
10% Raudonieji sorgai
10% Rapsai
8% Miežių branduoliai
8% Ryžiai
6% Linų sėmenys
5% Baltosios soros
5% Geltonosios soros
5% Grikiai
4% Kanarėlių sėklos
4% Gludinti ryžiai
3% Judra
2% Dryžuotosios saulėgražos
2% Juodosios saulėgražos
2% Lukštentos saulėgražos
Dygminuose priklausomai nuo rūšies ir auginimo sąlygų, randama iki 30 riebiųjų rūgščių, kalcio, fosforo, geležies, B grupės vitaminų, vitamino K ir E. Ypač gausu linolo rūgšties (Omega-6) ir oleino rūgšties (Omega-9). Pašaruose dėl savo savybių naudojamas paukščių paruošimui varžyboms ir atsistatymui po jų. Kaip pavyzdys mišinys iš Kampol DS+, kuriame dygminų yra net 17%.
Sudėtis:
Salykliniai miežiai
Kviečiai
Baltieji sorgai
Kukurūzai
Raudonieji sorgai
Juodosios avižos
Įvairių rūšių žirniai
Auksinės soros
Juodos saulėgražos
Dygminai
Puikus pašaras tiek dekoratyviniams trumpasnapiams paukščiams, tiek sportuojantiems balandžiams.
Sudėtis:
30% Raudonieji sorgai
30% Baltieji dari
10% Raudonosios soros
10% Geltonosios soros
10% Kviečiai
5% Rapsai
5% Dryžuotosios saulėgražos
Itin geras kainos ir kompazicijos santykis.
Sudėtis:
26% Geltonieji extra kukurūzai
17% Sortuoti kviečiai
14% Raudonieji sorgai
8% Miežiai be luobelės
7% Geltonieji kalibruoti žirniai
5% Dygminai
4% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
4% Žirniai (peliuškos)
3% Žalieji kalibruoti žirniai
3% Bordo kukurūzai
3% Grikiai
3% Juodosios saulėgražos
1% Sėmenų sėklos
1% Dryžuotosios saulėgražos
1% Rapsai
Pelnęs didelį selekcininkų pripažinimą. Itin įvairi ir turtinga mišinio sudėtis, įskaitant tokias sėklas kaip dygminai, gludinti ryžiai, kanarėlių sėklos ar kanapių sėklos.Gali būti vartojamas dvi dienas prieš balandžių išvežimą, taip pat po grįžimo, nes mišinys teigiamai veikia išsekusio kūno atsistatymą.
Sudėtis:
17% Dygminai
14% Egiptietiški dari (baltieji sorgo)
11% Sortuoti kviečiai
11% Miežiai be luobelės
8% Raudonieji sorgai
6% Gludinti ryžiai
5% Gludinti baltieji ryžiai
4% Kanarėlių sėklos
4% Kanapės
4% Sėmenys
3% Geltonosios soros
3% Grikiai
3% Belukštės avižos
2% Baltosios soros
2% Raudonosios soros
2% Lęšiai dviejų rūšių
1% Usnių sėklos
Sudėtis:
Sudėtis:
Papuliarus pašaras be kukurūzų ir kviečių turtungas sudėtimi ir dideliu kiekiu baltymų.
Sudėtis:
24% Raudonieji sorgai
18% Geltonieji kalibruoti žirniai
14% Miežiai be luobelės
7% Gludinti ryžiai
6% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
5% Dygminai
5% Žalieji kalibruoti žirniai
5% Žirniai (peliuškos)
3% Geltoniosios soros
3% Vikiai
3% Grikiai
2% Juodosios saulėgražos
2% Sėmenų sėklos
2% Baltosios soros
1% Rapsai