Dygminuose priklausomai nuo rūšies ir auginimo sąlygų, randama iki 30 riebiųjų rūgščių, kalcio, fosforo, geležies, B grupės vitaminų, vitamino K ir E. Ypač gausu linolo rūgšties (Omega-6) ir oleino rūgšties (Omega-9). Pašaruose dėl savo savybių naudojamas paukščių paruošimui varžyboms ir atsistatymui po jų. Kaip pavyzdys mišinys iš Kampol DS+, kuriame dygminų yra net 17%.
- LESALAI add remove
- PAPILDAI add remove
- DEZINFEKCIJA
- ĮRANGA add remove
Lesalas trumpasnapiams balandžiams Admat DN, 25kg
Kodas: ADM_DN
Sudėtis:
14% Dygminai
13% Soros
13% Sorgai
10% Kardi
8% Avižos
8% Rapsai
6% Sėmenys
5% Kanapės
4% Ryžiai
4% Miežių branduoliai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
9% Kita

Sudėtis:
14% Dygminai
13% Soros
13% Sorgai
10% Kardi
8% Avižos
8% Rapsai
6% Sėmenys
5% Kanapės
4% Ryžiai
4% Miežių branduoliai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
9% Kita
Kitos prekės
Šis mišinys skirtas optimaliai pereiti nuo veisimo prie lenktynių.
Sudėtis:
24% Geltonieji kukurūzai
15% Raudonieji sorgai
15% Sortuoti kviečiai
10% Geltonieji kalibruoti žirniai
7% Miežiai be luobelės
4% Vikiai
4% Oranžiniai kukurūzai
4% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
4% Dygminai
2% Geltonosios soros
2% Žirniai (peliuškos)
2% Grikiai
2% Žalieji kalibruoti žirniai
2% Juodosios saulėgražos
2% Sėmėnų sėklos
1% Dryžuotosios saulėgražos
Puikus pašaras tiek dekoratyviniams trumpasnapiams paukščiams, tiek sportuojantiems balandžiams.
Varžybinis pašaras sportiniams balandžiams.
Sudėtis:
22% Smulkūs vengriški kukurūzai
16% Egiptietiški dari (baltieji sorgo)
10% Oranžiniai kukurūzai
10% Dygminai
7% Miežiai be luobelės
5% Popcorn kukurūzai
5% Išlukštentos saulėgražos
5% Gludinti ryžiai
5% Vikiai dviejų rūšių
3% Belukštės avižos
3% Kanapės
2% Sojos pupelės
2% Grikiai
2% Kanarėlių sėklos
1% Rapsai
1% Sėmenų sėklos
1% Esparceto sėklos
Sudėtis:
- Kukurūzai
- Raudonieji sorgai
- Geltonieji žirniai
- Baltieji sorgai
- Bordo kukurūzai
- Sorai
- Raudonieji kukurūzai
- Grikiai
- Belukštės avižos
- Ryžiai
- Saulėgrąžos
Sudėtis:
14% Geltonieji kukurūzai
6% Raudonieji kukurūzai
8% Geltonieji žirniai
5% Žalieji žirniai
7% Peliuškos
5% Kardi
5% Dari
8% Geltonosios soros
5% Raudonosios soros
3% Belukštės avižos
3% Vikiai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
Sudėtis:
- Baltosios soros
- Dygminai
- Geltonosios soros
- Raudonosios soros
- Kviečiai
- Sėmenys
- Raudonieji sorgai
- Kanapės
- Baltosios saulėgrąžos
- Belukštės avižos
- Juodosios avižos
- Mung pupelės
- Juodosios saulėgrąžos
- Mineralai
- Vitaminizuota duonos trupiniai
Sudėtis:
30% Raudonieji sorgai
30% Baltieji dari
10% Raudonosios soros
10% Geltonosios soros
10% Kviečiai
5% Rapsai
5% Dryžuotosios saulėgražos
Sudėtis:
14% Dygminai
12% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
10% Raudonieji sorgai
10% Rapsai
8% Miežių branduoliai
8% Ryžiai
6% Linų sėmenys
5% Baltosios soros
5% Geltonosios soros
5% Grikiai
4% Kanarėlių sėklos
4% Gludinti ryžiai
3% Judra
2% Dryžuotosios saulėgražos
2% Juodosios saulėgražos
2% Lukštentos saulėgražos
Papuliarus pašaras be kviečių.
Sudėtis:
25% Geltonieji kukurūzai
18% Raudonieji sorgai
15% Geltonieji kalibruoti žirniai
12% Miežiai be luobelės
4% Egiptietiški dari (baltieji sorgai)
4% Dygminai
4% Žalieji kalibruoti žirniai
4% Bordo kukurūzai
2% Žirniai (peliuškos)
2% Geltoniosios soros
2% Grikiai
2% Soja
2% Gludinti ryžiai
1% Juodosios saulėgražos
1% Dryžuotosios saulėgražos
1% Sėmenų sėklos
1% Baltosios soros
Deguonis yra būtinas gyvybei ir geriems sportiniams rezultatams. Mokslininkai teigia, kad per kiekvieną mūsų organizmo ląstelę kasdien pereina milijonai deguonies molekulių, tokiu būtų maisto produktai yra paverčiami energija.
Skrydžio metu balandžiai degina gliukozę ir riebalų rūgštis raumenyse. Šio proceso metu taip pat gaminasi organizmui žalingas CO2, kuris naikina raumenų ląsteles. Paukščiai grįžta išsekę, lengvi, praradę savo raumenų masę. Tai vadinama oksidaciniu stresu.
Norint išvengti oksidacinio streso reikia balandžius ruošti pašaru, kuriame yra gausu antocianinų.
Pridedamas papildomas paveikslėlis su juodojų kukurūzų antocianinų kiekiu lyginant su kitais kukurūzais. Kaip matyti paveikslėlyje antocianinų kiekiu juodieji kukurūzai lenkiu tradicinius kukurūzus apie 1000 kartų !
Sudėtis:
28% Egiptietiški dari (baltieji sorgo)
24% Miežiai be luobelės
18% Gludinti ryžiai
10% Sortuoti kviečiai
10% Kukurūzai Popcorn
5% Grikiai
2% Geltonosios soros
1% Usnių sėklos
1% Sėmenys
1% Baltosios soros
Vikiai yra baltymingi ir turi didelę pašarinę vertę. Būtent dėl baltymų jie itin naudingi tiek veisimo fazėje, tiek varžybų metu.
Sudėtis:
17% Geltonieji kukurūzai
8% Raudonieji kukurūzai
5% Dari
7% Peliuškos
9% Geltonieji žirniai
6% Žalieji žirniai
7% Geltonosios soros
5% Kardi
5% Belukštės avižos
3% Vikiai
2% Ryžiai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos
Sudėtis:
30% Miežiai
20% Sortuoti kviečiai
20% Sorgai
8% Dygminai
7% Kardi
7% Avižos
6% Gludinti ryžiai
2% Sėmenys
Sudėtis:
15% Raudonieji sorgai
15% Geltonieji žirniai
10% Žalieji žirniai
7% Rudusios peliuškos
5% Kardi
5% Dari
8% Geltonosios soros
3% Raudonosios soros
2% Ryžiai
3% Miežių branduoliai
3% Vikiai
3% Baltosios saulėgrąžos
3% Juodosios saulėgrąžos